İNŞAAT BÖLÜMÜ

Bölümün Misyonu

İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan İnşaat Teknikerini yetiştirmek

Bölümün Vizyonu

Mesleki ve etik değerlere saygılı, düşünmeyi ve öğrenmeyi bilen, araştırmacı, karşılaştığı problemi çözümleyebilen, gerekli donanıma sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinen bir bölüm olmaktır.

İnşaat Bölümü Kalite Kurulu Üyeleri

Dr. Öğr. Üyesi Mahmut SARI

Öğr. Gör. Dilek KAYA

Öğr. Gör. Mehmet Derviş KÖSE

Öğr. Gör. Osman AKÇAY

Bölüm Kalite Kurulunun Görevleri ve İşleyişi

Bölüm Yönetimi tarafından eğitimin işleyişi ile ilgili olarak yapılan nihai değerlendirmeler temel alınarak öğretim planının nasıl iyileştirilebileceği konusu her öğretim yılı sonunda Bölüm Akademik Kurulunda görüşülerek gerekli çözüm alternatifleri üretilir ve uygulanır. Bu çözüm alternatifleri oluşturulurken, her türlü eğitim etkinliği, kullanılan eğitim yöntemi, eğitimin alt yapısı, öğretim üyelerinin ve yardımcılarının özellikleri, gibi faktörler bir bütün olarak ele alınır ve karşılıklı etkileşimler de göz önünde bulundurulur. Bu süreç sürekli iyileşmeye dair çözümler üretir.

Bölümün Dış Paydaş Seçme Kriteri

Bölümün Performans Değerlendirme Kriterleri: 

Eğitim: Mezunlarının istihdam oranı

Bilimsel Yayın: Personelin nitelikli uluslararası yayın yapma sayısı, yayınların atıf sayıları

 

AKADEMİK 

Bölüm Akademik Personel Planlaması

Planlama Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. 

Atanma Kriterleri

Akademik Personelin Gelişme İmkanları

Akademik personelin kendisini geliştirmesi için, yurt içerisinde ve yurt dışarında yetiştirilmesi için yasal süreçleri tamamlaması halinde görevlendirilmesi mümkündür. Akademik personel yurt içerisinde ve yurt dışında bilimsel nitelikli konferanslara katılımı teşvik edilmektedir. 

 

EĞİTİM ÖĞRETİM

Bölüm Öğrenci Kabul Koşulları

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ÖSYS (TYT) sınavından başarılı olmak. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.

Öğrenci Yeterlilik Koşulları

İnşaat Teknolojisi önlisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; Müfredattaki bütün dersleri en az DC derecesiyle geçmiş olmak, 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, Zorunlu Staj (30 gün) başarılı bir şekilde tamamlamak.

Bölüm Öğrenci Sayıları

Toplam 108 öğrenci Kadın:11 Erkek:97

Mezuniyet Koşulları

Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, 30 günlük mesleki eğitim stajı yapılması mezuniyet için şarttır.

Mezunların İstihdam Olanakları

İnşaat Bölümü mezunu meslek elemanları; baraj, yol, hava alanı, konut vb yapı inşaatlarında aktif olarak görev alan, kontrollük hizmeti veren firmalar ile kamu ya da yerel yönetimlerin; doğal kaynak, ulaştırma/karayolu, yapı bölümleri ve malzeme test laboratuarlarında teknik eleman olarak çalışan meslek grubunu oluşturmaktadır. Karayolu, köprü, baraj, havaalanı, su getirme/dağıtma sistemleri ve konutlardan ticaret merkezine kadar tüm yapıların planlama, proje, yapım ve kontrol aşamalarında teknik eleman olarak önemli bir rol oynamaktadırlar.

Bölümde Eğitim Öğretim Süreci

Eğitim Öğretim süreci verilen dersler kapsamında öncelikle teorik olarak sınıfta verilerek başlamaktadır. Uygulamalı dersler bilgisayar laboratuvarında (Bilgisayar Destekli Çizim, Ofis Yazılımları vb.), teknik resim salonunda (Teknik Resim, Meslek Resmi) ve İnşaat laboratuvarında (Beton Teknolojisi, Zemin Mekaniği vb.) verilmektedir. Bunların yanında dönem içi teknik geziler ile öğrencilerin gerçek hayatta yapılan uygulamalarıda birebir görmeleri sağlanmaktadır.Her dönemde bir ara sınav, bir final sınavı ve bir bütünleme sınavları yapılmaktadır.

Ders Bilgi Paketleri ve Müfredat

Program Öğrenme Çıktıları

  • İnşaat teknolojisi alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
  • İnşaat teknolojilerinin uygulanmasındaki sorunları ve çözümleri anlar.
  • Mesleki deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar.
  • Teknik resim becerisini uygulamada etkin kullanır.
  • Yapı elemanlarını projelendirir,mesleki proje yapar.
  • İnşaat teknolojisi uygulamalarının maliyet hesaplarını, keşif ve ihale işlemlerini yapar.

Öğrencilere Sunulan Danışmanlık Hizmetleri

Danışmanlık hizmetleri dört ana başlık altında verilmektedir. Bunlar:

  1. Ders seçimi
  2. Değişim programlarına katılım (Erasmus, Farabi vb.)
  3. İstihdam
  4. Staj 

Değişim Programlarına Katılım İmkanları

Değişim programlarına katılmak isteyen öğrenciler Erasmus, Mevlana ve Farabi programlarına Dış İlişkiler Ofisi Üzerinden başvurabilmektedirler. 

Birim Faaliyet Raporları

RAPORLAR